Egyszerű és hatásos Facebook poszt ötletek

Sok cég gyakran túlgondolja a Facebook poszt ötleteket, hiszen általában az adott szezon termékeire próbálja felhívni a felhasználók figyelmét egy adott kereskedelmi eseményen belül (pl.: Black Friday, Cyber Monday, stb.). Nyilvánvaló, hogy a cégeket főként a profit érdekli, viszont az embereket inkább a saját problémáik megoldása vonzza oda egy-egy termékhez vagy szolgáltatáshoz. Nézzük meg, milyen egyszerű és hatásos Facebook poszt ötletekkel lehet feldobni még a legunalmasabb cég Facebook feedjét is.

Eladások helyett a brandingre kell fókuszálni

Senkit sem érdekel, hogy a cég épp most dobta piacra a legújabb termék-kollekcióját, mert az emberek többsége akkor vásárol, ha szüksége van valamire, nem pedig akkor, amikor az adott vállalat szeretné.

Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehet ösztönözni az embereket a pénzköltésre, hiszen csak meg kell őket győzni arról, hogy miért lesz nekik jó az, ha ebben a pillanatban vásárolnak meg egy terméket.

Mivel a marketingesek már szinte alig képesek kitalálni eredeti ötleteket, így a legtöbben az időzítést, az akciókat, illetve a különféle világi eseményeket próbálják meg összekötni a várva várt vásárlással.

Egy Facebook poszt esetében ez igen könnyű, hiszen rengeteg borzasztó hír forog a világban, amit ki lehet használni arra, hogy az emberek megismerjék a céget. Fontos itt megjegyezni, hogy nem a profitnövekedés a cél ebben az esetben, hanem a vállalat nevének és tevékenységeinek a popularizálása. Ezt hívja a szakma brandingnek.

Branding Facebook poszt ötletek

Fontos kihangsúlyozni, hogy az adott cég lehetőleg ne keveredjen politikai vitába. Emiatt a legtöbb emberiséget kollektíven érintő problémát a lehető legsemlegesebben, főként szociális szempontból érdemes megközelíteni, nem pedig politikai, ideológiai vagy vallási indíttatásból. A vásárlók érzelmeire pedig a szörnyű helyzetekre való fókuszálás tud a legnagyobb hatással lenni.

Nézzünk néhány példát:

  • Vásároljon új kollekciónkból, s a beérkező összeg 50%-át ebben a hónapban a rászoruló gyermekek étkeztetésére szánjuk. Eddig már több mint 500 kisiskolás jutott hozzá minőségi élelmiszerhez. Segítsen Ön is, s adja le rendelését még ma!
  • Nálunk fellélegezhet, hiszen webshopunkban minden elköltött 10.000 Ft után ültetünk egy fát a belvárosban ebben a hónapban, hogy javítani tudjuk a levegő minőségét. Vásároljon tőlünk legalább 10.000 Ft értékben, s mi ezt friss levegővel háláljuk meg!
  • Januárban minden gurulós bőrönd vásárlás alkalmával 1000 Ft-ot utalunk a helyi hulladékgyűjtő és -újrahasznosító vállalatnak, hogy tisztább legyen a város. Küldje el rendelését még ma, hogy egy tisztább, egészségesebb jövő várja az újabb generációkat.

A Földön rengeteg probléma van, pláne amióta a klímaváltozás miatt milliók kényszerülnek elhagyni az otthonaikat a szélsőséges időjárási viszonyok és természeti katasztrófák miatt. A marketingesek etikus módon tudják így kihasználni ezeket a borzasztó tényeket, hiszen minimális erőforrás ráfordítással nemcsak a vállalat nevének hírneve lesz pozitívabb az emberek szemében, hanem a termékek is gyorsan elfogynak így, hiszen a legtöbb ember jó, és segíteni akar.

Ha ez nem így lenne, akkor mindenhol háborúk lennének, és mindenki káoszban élne. Gyakran elfelejtik a Facebook poszt ötletekből a legnyilvánvalóbb eszközöket a gyártósor-szerűen dolgozó marketingeseket, hiszen itthon a legtöbb cég profitot akar növelni, nem pedig adományozni.

A branding Facebook poszt ötletek hosszútávon profit-növekedést okoznak

Külföldön már rengeteg nagy cég, illetve a közösségi média oldalakon pedig számos influencer csinálja ezt, gondoljunk csak az ausztráliai bozóttüzekre és a körülöttük folyó hatalmas összefogásra. Van, aki a bevétel 100%-át is képes adományokra fordítani, de az emberek az 50%-os ötleteknek is örülnek.

Az emberek megjegyzik azokat a cégeket és hírességeket, akik segítenek a bajbajutottakon, így ennél jobb marketing kampány szinte nem is létezik. Nyilván adni kell ingyen valamit ahhoz, hogy több ember szeme legyen egyszerre a cégen, de ez hosszútávon megéri az adott vállalkozásnak, mert etikailag rendben találják az emberek, s szívesen vásárolnak tőle a jövőben is.

Megosztás

Post navigation

További cikkek:

No comments yet, be the first!

Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .