Egyszerű és hatásos Facebook poszt ötletek

Sok cég gyakran túlgondolja a Facebook poszt ötleteket, hiszen általában az adott szezon termékeire próbálja felhívni a felhasználók figyelmét egy adott kereskedelmi eseményen belül (pl.: Black Friday, Cyber Monday, stb.). Nyilvánvaló, hogy a cégeket főként a profit érdekli, viszont az embereket inkább a saját problémáik megoldása vonzza oda egy-egy termékhez vagy szolgáltatáshoz. Nézzük meg, milyen egyszerű és hatásos Facebook poszt ötletekkel lehet feldobni még a legunalmasabb cég Facebook feedjét is.

Eladások helyett a brandingre kell fókuszálni

Senkit sem érdekel, hogy a cég épp most dobta piacra a legújabb termék-kollekcióját, mert az emberek többsége akkor vásárol, ha szüksége van valamire, nem pedig akkor, amikor az adott vállalat szeretné.

Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehet ösztönözni az embereket a pénzköltésre, hiszen csak meg kell őket győzni arról, hogy miért lesz nekik jó az, ha ebben a pillanatban vásárolnak meg egy terméket.

Mivel a marketingesek már szinte alig képesek kitalálni eredeti ötleteket, így a legtöbben az időzítést, az akciókat, illetve a különféle világi eseményeket próbálják meg összekötni a várva várt vásárlással.

Egy Facebook poszt esetében ez igen könnyű, hiszen rengeteg borzasztó hír forog a világban, amit ki lehet használni arra, hogy az emberek megismerjék a céget. Fontos itt megjegyezni, hogy nem a profitnövekedés a cél ebben az esetben, hanem a vállalat nevének és tevékenységeinek a popularizálása. Ezt hívja a szakma brandingnek.

Branding Facebook poszt ötletek

Fontos kihangsúlyozni, hogy az adott cég lehetőleg ne keveredjen politikai vitába. Emiatt a legtöbb emberiséget kollektíven érintő problémát a lehető legsemlegesebben, főként szociális szempontból érdemes megközelíteni, nem pedig politikai, ideológiai vagy vallási indíttatásból. A vásárlók érzelmeire pedig a szörnyű helyzetekre való fókuszálás tud a legnagyobb hatással lenni.

Nézzünk néhány példát:

  • Vásároljon új kollekciónkból, s a beérkező összeg 50%-át ebben a hónapban a rászoruló gyermekek étkeztetésére szánjuk. Eddig már több mint 500 kisiskolás jutott hozzá minőségi élelmiszerhez. Segítsen Ön is, s adja le rendelését még ma!
  • Nálunk fellélegezhet, hiszen webshopunkban minden elköltött 10.000 Ft után ültetünk egy fát a belvárosban ebben a hónapban, hogy javítani tudjuk a levegő minőségét. Vásároljon tőlünk legalább 10.000 Ft értékben, s mi ezt friss levegővel háláljuk meg!
  • Januárban minden gurulós bőrönd vásárlás alkalmával 1000 Ft-ot utalunk a helyi hulladékgyűjtő és -újrahasznosító vállalatnak, hogy tisztább legyen a város. Küldje el rendelését még ma, hogy egy tisztább, egészségesebb jövő várja az újabb generációkat.

A Földön rengeteg probléma van, pláne amióta a klímaváltozás miatt milliók kényszerülnek elhagyni az otthonaikat a szélsőséges időjárási viszonyok és természeti katasztrófák miatt. A marketingesek etikus módon tudják így kihasználni ezeket a borzasztó tényeket, hiszen minimális erőforrás ráfordítással nemcsak a vállalat nevének hírneve lesz pozitívabb az emberek szemében, hanem a termékek is gyorsan elfogynak így, hiszen a legtöbb ember jó, és segíteni akar.

Ha ez nem így lenne, akkor mindenhol háborúk lennének, és mindenki káoszban élne. Gyakran elfelejtik a Facebook poszt ötletekből a legnyilvánvalóbb eszközöket a gyártósor-szerűen dolgozó marketingeseket, hiszen itthon a legtöbb cég profitot akar növelni, nem pedig adományozni.

A branding Facebook poszt ötletek hosszútávon profit-növekedést okoznak

Külföldön már rengeteg nagy cég, illetve a közösségi média oldalakon pedig számos influencer csinálja ezt, gondoljunk csak az ausztráliai bozóttüzekre és a körülöttük folyó hatalmas összefogásra. Van, aki a bevétel 100%-át is képes adományokra fordítani, de az emberek az 50%-os ötleteknek is örülnek.

Az emberek megjegyzik azokat a cégeket és hírességeket, akik segítenek a bajbajutottakon, így ennél jobb marketing kampány szinte nem is létezik. Nyilván adni kell ingyen valamit ahhoz, hogy több ember szeme legyen egyszerre a cégen, de ez hosszútávon megéri az adott vállalkozásnak, mert etikailag rendben találják az emberek, s szívesen vásárolnak tőle a jövőben is.

Könnyed tartalom

Általános és populáris témák, blog és SEO optimalizált cikkek


Weboldal tartalom

Komplex, teljes weboldal szöveg, egymásra épülő aloldalakkal


Marketing és PR tartalom

Kifejezetten marketing és reklám céllal írt, SEO optimalizált cikkek


Szakmai tartalom

Nyelvezetében és tartalmában szakmailag helytálló cikkek


[adln-quotes limit=3]