Marketing szöveg minta 1×1

Nem érdemes túlkomplikálni

Nem tudod milyen egy sikeres marketing szöveg minta? Mindig csak kész szövegeket látsz, amiket nehezen tudsz használni a gyakorlatban? Nem kell többet gondolkodnod, leírjuk a legfontosabb szempontokat olyan példákkal szemléltetve, amiket Te is használni tudsz majd a gyakorlatban!

Marketing szöveg minta – az ügyfél nyelvén

Bármilyen marketing kampányba kezdünk, az első feladat az, hogy megismerjük:

  • a céget (történet, vállalati struktúra),
  • a termékeket és szolgáltatásokat,
  • az üzletpolitikát,
  • a cég társadalmi szerepvállalását,
  • a konkurenciát,
  • és az ügyfélkört.

Marketing szöveg minta ügyfél személyiségnek megfelelően

Analitikus-Logikus

Ez a vásárló típus nem szereti, ha az érzelmeivel próbálnak rá hatni, így mielőtt a pénztárcája után nyúlna, inkább utánaolvas egy kicsit, nehogy át tudják vágni, illetve, hogy a lehető legoptimálisabb vásárlást tudja így lebonyolítani. Ezt a típusú ügyfelet csak a tények és az ár-érték arány érdekli.

Marketing szöveg minta: Analitikus-Logikus ügyfelek számára

Jó példa ide az RXBar nassolnivalói, hiszen a csomagoláson 4+1 hatalmas sorba szedték az összetevőket:

3 tojásfehérje, 8 mogyoró, 2 kesudió, 2 datolya, semmi egyéb

Tipp: Ha csak a tényeket közlöd a vásárlókkal, könnyebben fognak dönteni, mert nem kell nekik olyan mélyen utánajárni, hogy hol lehet a buktató az adott termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban.

Barátságos-Kedves

Ez a típusú ügyfél szereti, ha a vállalat empatikus vele, így vannak bizonyos elvárásai az adott céggel kapcsolatban. Főként a kedves, kifejezetten az ő problémáira választ adó kampányok jöhetnek itt szóba.

Marketing szöveg minta: Barátságos-Kedves ügyfelek számára

A Kitchendev oldalán rendkívül jól lehet látni, ahogyan a cég számára az a legfontosabb, hogy optimálisan tudjon együttműködni az ügyfeleivel. Kéri őket, hogy mondják el a véleményüket, ezzel pedig egy párbeszédet kezdeményeznek leendő és meglévő ügyfeleikkel:

Számít a véleménye!

Tipp: Fontos, hogy megszólítsd az ügyfelet, és ezt egy olyan hangnemben tedd meg, ami egyértelműsíti vele, hogy egyfajta párbeszédet szeretnél kezdeményezni vele az adott termékkel kapcsolatban, mert Neked számít az ő véleménye.

Kifejező

Szerencsére a kifejező típusú vásárló igen hamar tud döntést hozni egy-egy vásárlás alkalmával, viszont fontos számára, hogy valamilyen szinten azonosulni tudjon az adott cég termékeivel vagy szolgáltatásaival.

Marketing szöveg minta: Kifejező ügyfelek számára

A Grady kórház tökéletes példa arra, hogy hogyan kell megszólítani egy kis humor segítségével a kifejező ügyfeleket, hiszen akinek már volt valamilyen komolyabb problémája, az nagyon jól tudja, hogy az emberi élet akár pillanatokon is múlhat. Ez a kampány könnyen meg tudja szólítani ezt az ügyfél típust, hiszen már az első pillanatban működik a hatásos kijelentés az első mondatban:

Grady nélkül már nem lennék itt.

Tipp: Már az első mondatban kell lennie valaminek, ami felhívja a figyelmét a kifejező ügyfeleknek, mely ebben az esetben egy tragédia sikeres elkerülése. Ezzel pedig azonosulni tudnak, hiszen előfordulhat, hogy tapasztalták már azt, hogy milyen egy szirénázó mentőautóban utazni a megmentést nyújtó kórház felé.

Vezető-Határozott

Ez a típusú ügyfél igen csak egocentrikus és persze mindenről megvan a maga véleménye, s ha ez nem lenne elég, még céltudatos is, így nem szereti, ha feleslegesen próbálod rabolni az idejét holmi marketing trükkökkel. Neki azonnali válasz kell az adott problémára, hogy gyorsan tudjon döntést hozni, hiszen nem lehet csak úgy pazarolni a drága idejét.

Marketing szöveg minta: Vezető-Határozott ügyfelek számára

Jó példa ide a Hyposwiss Privát Bank marketing szövege, hiszen nem akar rátukmálni semmit sem az ügyfeleire, csak egy fontos tulajdonságot kiemelni, jelen esetben az őszinteséget. Ez pedig nagyon ritka a marketing kampányokban, viszont az ilyen luxus cégek ezt is megtehetik, mert maximálisan figyelnek az ügyfeleik igényeire.

Mi a pénzük miatt szeretjük az ügyfeleinket. Ők pedig az őszinteségünkért szeretnek minket

Tipp: Minél lényegretörőbb és őszintébb egy kampány, annál nagyobb sikere lesz a vezető-határozott típusú ügyfelek körében.

Könnyed tartalom

Általános és populáris témák, blog és SEO optimalizált cikkek


Weboldal tartalom

Komplex, teljes weboldal szöveg, egymásra épülő aloldalakkal


Marketing és PR tartalom

Kifejezetten marketing és reklám céllal írt, SEO optimalizált cikkek


Szakmai tartalom

Nyelvezetében és tartalmában szakmailag helytálló cikkek


[adln-quotes limit=3]