Mitől lesz jó egy Facebook poszt?

A legtöbb vállalatnak igen unalmasak a Facebook posztjai, hiszen néhány tőmondatban leírják az épp aktuális termék vagy szolgáltatás fő jellemzőit, hogy rohanj a webáruházukba, s azonnal vedd meg, mielőtt elfogyna a termék.

Ezt a fajta posztolást szinte bárki meg tudja tenni, így ennek már nincs olyan nagy értéke, mint régebben volt, mert túl sok ilyen típusú posztot látnak a felhasználók, emiatt már elsiklik rajtuk a tekintetük.

Továbbra sem érdekel senkit a termék vagy a cég, csak a saját problémájának a megoldása

A következő sztereotípiák már nem nagyon működnek, mert ezekből már megszámlálhatatlan mennyiségű Facebook poszt létezik:

  • Hullik a hajad? Használd ezt a csodaszert, s néhány hét alatt garantáltan dús hajad lesz.
  • Fáj a fejed? Vedd be ezt az 5 percen belül ható pirulát és élvezd tovább zavartalanul a napodat.
  • Nem találsz a méretedben ruhát? Mi rád öltjük még a zoknidat is.
  • Gyere hozzánk szaunázni, mert mi folyamatos kedvezményekkel várunk.

Ezek a tipikus, 12 egy tucat szintű szövegek, amelyekből már annyit láttak a Facebook felhasználói, hogy gyakorlatilag immunisak lettek rá. A figyelemfelkeltés elmarad, az oldal felkeresése is, ahogy a vásárlás is.

Nézzük meg, mitől lesz ütős egy Facebook poszt, ami azonnal felkelti a felhasználók érdeklődését, növeli az eladásokat, illetve ha tényleg jól sikerül, akkor akár ingyenes hirdetésként is működhet.

Brilliáns asszociációk a jövő Facebook posztjai

Csak azért mert egy cég zoknikat árul, még nem kell unalmasnak lennie minden Facebook posztjának, ahol minden egyes képen egy pár zokni van és a szokásos unalmas szöveg.

Maradva a zoknis példánál, még egy ilyen egyszerű témát is fel lehet dolgozni kreatívan, csak nyilván kell rá szánni egy kis időt. A fő szempont a megfelelő asszociációk kialakítása, mely a legtöbb esetben sajnos túl közel áll a termékhez, s emiatt lesz silány a Facebook poszt minősége.

A szokásos láb, boka és cipő helyett egész nyugodtan lehet kissé vadabb ötletekkel is próbálkozni, amelyeket megjegyeznek a felhasználók a nem mindennapos jellegük miatt. Általánosságban elmondható, hogy az élő és élettelen dolgok keverése a humor segítségével maradandó felhasználói élményt okoz, így például az emberi láb helyett lehet használni egy olyan élettelen tárgyat, aminek gyakorlatilag semmi köze nincs a zoknihoz, viszont a kettő együtt egy vidám, bohém hatást kelt, melyre emlékezni fognak a felhasználók.

Óvatosan az emotikonokkal a Facebook posztokban

Nagyon fontos, hogy az adott közönségnek olyan stílusban és formában jelenítsük meg a Facebook posztot, amelytől nem fogják összeráncolni a szemöldöküket, hiszen nem mindenki szereti a gyakran botrányosnak mondható emotikonokat.

Egy kedves smiley vagy egy csodálkozó fejecske még beleférhet egy-egy posztba, viszont az emotikonok túlzsúfolása amatőr, gagyi és gyakran visszataszító hatást kelthet a felhasználókban, s nem fogják komolyan venni a céget.

A közösségi média oldalak menedzselése nem hiába tartozik a keresőmarketinghez, így ha nem szeretnél amatőr bejegyzéseket látni vállalkozásod Facebook posztjaid között, akkor bátran keress fel minket, s segítünk megtervezni a posztok képes, videós és szöveges tartalmát is.

Szövegírás csomagok minden témában!

Könnyed tartalom

Általános és populáris témák, blog és SEO optimalizált cikkek


Weboldal tartalom

Komplex, teljes weboldal szöveg, egymásra épülő aloldalakkal


Marketing és PR tartalom

Kifejezetten marketing és reklám céllal írt, SEO optimalizált cikkek


Szakmai tartalom

Nyelvezetében és tartalmában szakmailag helytálló cikkek


[adln-quotes limit=3]